Sunday, November 22, 2009

apa korang nak wat~~


kalau korang hilang ni benda niyh~~



dalam tu plak ada

ic *yang mungesahkan anda warganegara malaysia.. bukan mat bangla o minah indon*



lesen B2 & D yang da full



yang paling penting ada card bank *time da kopak 2 la yang paling sayang*



kisah ni cam kesinambungan senario the movie 2.. tapi tajuk dia wani-hilang-wallet-dalam-panggung



segalanya bermula di sini~~

kuar dari cinema kan kena lalu lorong kecik.. pastu ada la signboard "plz check ur item blablabla". aku pon terus tetiba pegang poket belakang. alamak!! wallet tak dak. terus patah balik tengok kat seat aku duduk ngan sepanjang lorong 2.. sebab dalam cinema aku memang kompem wallet 2 ada lagi dalam poket belakang aku. time wayang lak.. aku zophor ngan ila duduk asing2 sebab da full. siap carik ngan staff situ..suluh sana suluh sini tapi tak jumpak.

problem ke2 plak bila kad parking ada lam wallet 2.. mula2 kunun p balik kat entrance & tekan balik button nak amik kad baru tapi baru perasan benda alah 2 detect keta.. kaunter pertanyaan plak cakap cakap cakap dapat kad baru & charge singget ja untuk parking. pastu p balai polis yang dekat gerbang malam wat repot..




slumber je lawak2 ngan pakcik 2 oang kat situ.. ley tak terima orang still status bujang sebab ada lagi 3 kosong?? aiyooo.. pastu ke mcd melantak prosperity sebab suma pon da lapa. terpaksa la aku oang-baru-jatoh-miskin ni mem"pau" duet member2 nya..

balik bilik.. stori mori la kat rumet aku.. ada dia cakap aku nampak cool wooo.. sekali lagi cool dalam 1 hari.. hehe nak wat cam na kalau da nak jadik kan!! tapi bukan maksudnya aku ni suka ambik ringan. cuba pk bila aku da hilang suma ni pon da kira nyusahkan diri sdirik tmasok la oang sekeliling aku.. kena p balai wat repot. block card bank aku n wat kad baru. p JPN wat ic baru maybe kena denda lagik ratus2 maybe p JPJ wat lesen baru.. da tahap fakir sebab yang tinggal duit syiling jek.. takkan la aku-wani nak nanges lak kan.. kang plus da nyusahkan hati & mata & telinga oang laen lak.. gelabah dalam hati je la~~ aci tak?? wahaha


p/s: thanx a lot taw kat oang2 yang snggup tolong.. zophor, ila saba jek.. p balai bagai.. nami sebab kasik direction jalan nak p balai even las2 p balai laen..


3 comments:

NurulAtiqah said...

tu guna kawan babe~cool je wani ek~

wani said...

hakhak.. tenkiu bebanyak wehhh...

gelabah la jugk.. tp ada korang cool la seket2.. cuba kalo aku sorang2,, mau mak aku pelis pon aku da call~~ ngeh3

ila nabilah said...

hehe... post la ic baru wanie...
;)p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails