Wednesday, March 23, 2011

Bukit Kledang

Bukit bukan sebarang bukit,
Bukit Kledang yang kami daki,
Sakit bukang sebarang sakit,
Sakit kaki, bontot, tulang belakang semua pon mari ;)

Gila kentang ah intro entry dengan pantun. Da maju la woi.












Last week punya program sendirik-sendirik naik Bukit Kledang dengan Najwa, Zopo ngan ehem ehem Zopo. Dulu pergi waktu event HSE Week memang tak naik sebab sibuk jaga makanan kat bawah. Simpang mana pon da tak ingat sampai terpaksa twit oang Perlis (Tenkiu Gaq!).

Dah final year ni mesti naek gak. Tak sampai puncak, dapat cium kaki bukit pon jadilah kan. Tak jauh pon dari UTP, dalam 20 minit kot (Ikut je highway Ipoh-Lumut ke arah Ipoh, sampai simpang Menglembu, belok kiri). Sampai-sampai dalam 8.20 pagi tengok memang ramai orang, mao-mao uncle-auntie-Chinese.

Naek punya naek, daki punya daki (Ni jangan pikir lebeh-lebeh macam naik Gunung Kinabalu tu, tak tak, jalan tar memang da tersedia cantek punya), kami dengan semangat berkobar-kobar ni pon mula bergerak.

Siap stop ambik gambar (sebagai bukti di tempat kejadian), menghayati pemandangan, siap ingat ada pertandingan menghias air terjun sebab nampak ada tiga empat air terjun mini dengan pokok-pokok bunga, pagar kecik siap. Ni lah payah kalao bawak oang terlebeh daya imaginasi.

Memang terbakarlah semangat kejantanan dengan kecerunan bukit tu. Wa cakap luuu dia punya berpeluh macam dah lari 10km atas treadmill (Ni bukan wa nak kasik hiperbola secara ekstrem, betol ni tak tipu). Dan akhirnya semangat kemachoan hanya terpacak sampai satu wakaf yang mana kami pon tak tao da berapa banyak kami jalan dan berapa lama lagi nak sampai puncak. Dush dush. Anak-anak muda zaman sekarang memang semangat kat lutut je.

Waktu turun nampak pakcik-pakcik Cina tengah naik atas (siap ada pakai tongkat), terus wahhhhh diam-diam dalam hati. Hebat, dah la waktu tu da nak panas kan.

Terus azam mesti naek jugak sampai atas puncak, tapi laen kali la.. Heee so, ada berani?



So pathetic!



nota-kecik: Semua gambar dicuri dari fb Zophorooo. Dah la siap letak watermark sendirik (Mintak ampun yooo Zophor) ^.^




- - - - - - - - -


Ada oang Perlis tu da sampai Ipoh, sampai hati tak turun Tronoh. Singgah vanggey je?! Lagi sayang kat anne-anne vanggey nampak! Cam ni ah memberrr..

6 comments:

Najwa Sofwani said...

ade bran nak naik lagi ker wani..heheh

abu raihan said...

g tak ajak da :(

zureen-chan said...

wani, abu cumil dah merajuk..

seliparburok said...

najwa: haha. nak?

abu: jangan la cam 2 bu, ni suma plan tetiba je. alaaa kitorg ajak ko mapley pon taknak sebab dota. huhu

zureen: saja je abu ni. semalam jumpak kat main hall senyum lebor je dia

abu raihan said...

merajuk ah korang tak ajak. nak belanja tak gitau awal2 T_T

seliparburok said...

ahhh.. alasan2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails