Wednesday, January 27, 2010

aku, ayah & MOTO

bila aku baca posting 'akak' asma ;) pasal dia naek moto ngan abah dia.. aku pon terkenang yang....


aku pon da lama kot tak naek moto.. i mean ngan bapak aku la. las sekali waktu form 5 kot. yela moto ni da macam pengangkutan utama aku p tuisyen ngan balik tuisyen. kalo p sekolah o balik sekolah memang kompom la kan naek kereta kan da nama pon muatan ramai. tak kan nak kendong suma naek moto cam iklan kereta tu lak kan *hee da tak ingat iklan kereta apa*

tapi sebab naek moto la aku malas nak pakai baju kurung kalo p tuisyen. ye la kang ada lak yang terselak sana terselak sini walau hakikatnya tak dak sapa pon yang sanggup nak skodeng. hehe *bajet aku rajin sangat la plak nak baju kurung kan.. alasan je suma ni ;)*

kalo tak dak sebab musabab yang konkrit eg ribut tornado memang sah-sah kena naek moto. tapi skang ni kalo ngan adik aku nak p mana-mana 24/7 asik-asik naek keta ja. tak pon akak aku hantar of course la naek keta kan. nak kata petrol makin murah o bapak aku isi tangki pakai air tak la plak aku perasan..

kalo nak taw moto tu la yang mangsa eksperimen aku nak belajar naek moto. so cover kat depan moto bapak aku tu memang hampir innalillah la kan. haha siap retak menunggu belah lagik. mana taknya aku penah p langgar pasu bunga mak aku.. langgar pokok limau nipis. penah nak telanggar pak sedara. ish3. tu pon akak aku siap dok belakang kot nak ajar aku *akak aku ni bab-bab mengajar memang garang banyak.. lalala* tapi skang ni da 'terer sket' la.



p/s1: penat aku google gambo moto pak aku tu tapi tak jumpak-jumpak gak. hempeh betoi ;(

p/s2: kak.. kalo kak sanggup bawak moto ayah plus pakai helmet dia round-round kangaq.. ai sanggup belanja u secret recipe. wahaha ('0~,)

4 comments:

zureen-chan said...

aku tau iklan ape..
"grand livina..pemanduan ibarat sedan, ciri seakan mpv.."
kuikui..

wani said...

pergh.. hafal sebijik-sebijik siot.. haha

aShEMaSt said...

hahah~wani nie singgah bg komen la..hihih.malu ek?herm sam la cm k pijah, bukan pokok, tiang dilanggarnya..hihihi..sampai skang nickname dalam fon k asma 'tiang umah'..hihihi~

wani said...

sj ja nk jd 'silend visiter'.. hehe

aah. memang pon. pastu dia lak yg majuk lebey. hhikhik *ampon kak*

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails