Friday, February 26, 2010

salam MAULIDUR RASUL 1431



aku rasa bila masok UTP ni da makin kurang alert ngan cuti-cuti am. sigh~ tapi hari ni seluruh negara termasok la UTP bercuti sempena sambutan Maulidur Rasul


bila aku google kt www.google.com.my macam-macam info pasal Maulidur Rasul dan bulan Rabiu'awal yang keluar. tapi kalau budak-budak sekolah wajibnya mesti ingat yang Nabi kita lahir pada 12 Rabiu'awal tahun gajah. bulan ni jugak Nabi Muhammad SAW diangkat menjadi Rasul dan wafat.


aku ingat lagi waktu aku umur 6 taon. sempena abes sekolah PAFA *macam konvokesyen gak la* budak-budak suma kena nyanyi lagu Rasulullah - Hijjaz untuk persembahan~~ wajib hafal dan ni la performance yang pertama dan terakhir kot. hehe *ila.. ko jangan nak bahankan aku eh*


"Rasulullah dalam mengenangmu
Kami susuli lembaran sirahmu

Pahit getir perjuanganmu

Membawa cahaya kebenaran

Engkau taburkan pengorbananmu

Untuk umatmu yang tercinta
Biar terpaksa tempuh derita

Cekalnya hatimu menempuh ranjaunya


Tak terjangkau tinggi pekertimu

Tidak tergambar indahnya akhlakmu

Tidak terbalas segala jasamu

Sesungguhnya engkau rasul mulia

Tabahnya hatimu menempuh dugaan

Mengajar erti kesabaran

Menjulang panji kemenangan

Terukir namamu di dalam Al-Quran


Rasulullah kami umatmu
Walau tak pernah melihat wajahmu

Kami cuba mengingatimu
Dan kami cuba mengamal sunnahmu


Kami sambung perjuanganmu

Walau kita tak pernah bersua
Tapi kami tak pernah kecewa

Allah dan rasul sebagai pembela
"



more info please 'googling' urself k

p/s1: dapat apa yang dicarik malam tadi.. yezzzaaaa~~ bukan dapat jawab test econ okayh~ *lagi banyak pandang kiri kanan depan belakang dari nak calculate sendirik. aigooo~*

p/s2: going out from UTP. staying here for 5 weeks not going anywhere *except for Terengganu x0x0 la kan* is like hell okayh (;

6 comments:

Mohaimin_Ichi said...

kau p mane? nak itot!

wani said...

nanti kalau aku selamat sampai sana & selamat sampai utp~~ aku update ae.

cannot 'itot' la moh.. girlz issue. haha

Mohaimin_Ichi said...

alaaaaa

haha.

ok2

ingatkan bleh itot

wani said...

moh wat comei~ ngehehe 0_o

*pinky *winky *specky said...

ya Allah wanie...
aku ni sorg kawan yg bek tau...
x penah nk bhn2 ko la...
(^~^)

tp mmndgkn ko da mengingatkan aku...
pe lagi kan... haha~~ :

nape yg first n yg terakhir wanie???
haha~~ ko kna buang ye?? wawawa~~
lalalalala~~

wani said...

ngahaha.. seingat aku 2 la yg las. kalo nyanyi2 la..

sbb pastu aku amik kputusan nk undurkan diri dari bidang 2.. lalala

(o.~,)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails