Thursday, October 22, 2009

pertama kalinya aku....

membantu oang eksiden *hmm.. ley diklasifikasikan sebagai membantu gk ke??*

cam ni.. malam balik dari dinner mechi kat ipoh, aku naek keta zophor sekali ngan anis & najat. lepas jek traffic light kat batu gajah perdana sebelom jambatan.. tiba2 ja nampak 1 moto tergolek atas jalan..


moto mamat tu


zophor twus benti.. dia cakap nampak ada oang terbaring tepi jalan.. time 2 lak memang xdak oang lagi yang tolong..

nak turun check tapi agak cuak gak la kan.. zophor twus suh call polis.. aku pon call la kan.. tapi x taw lak nak kasik info apa sebab kitorang pon x tengok lagi keadaan mangsa 2.. zophor lak benti agak2 sepelaung la kan.. x ley la nak jenguk2 kepala cam 2..

akak yang kat balai 2 twus sambungkan ke hospital & time tu kitorang pon da turun keta.. pastu cakap la apa yang patot.. kena lak tinggalkan nama & no fon

time 2 pon da amai yang stop tolong. kitorang kena tunggu lagi sebab pape hal nanti ambulans call no aku..


paramedik ngah angkat mangsa


agaknya ada la kot setengah jan nak tunggu ambulans nak sampai..

ni ayat kelakar gak la.. sebab lama sangat tunggu ambulans.. aku pon call balik no henset oang ambulans yang call aku sebelom 2.. lebey kurang ni ayat aku --

"ello.. lambat lagi ke nak sampai.. haaa.. ngah drive. oo ok2. selamat berjaya!!"

apakah?? apesal la ley terkeluar ayat selamat berjaya 2.. cm la nak race kan.. bongok di situ yerr..

pastu da nampak lampu lip lap ambulans.. pas oang 2 naek jek ambulans kitorang pon blah


ambulans pon nak gerak daa..


nota kaki 1: sian lak zureen, ana & amin yang benti sebab ingat kitorang yang terbabit ngan eksiden 2

nota kaki 2: pakcik makcik yang ada kat situ cam pelik sebab kitorang ley lak meriah2 kat situ.. nak wat cam na.. oang baek kena la tunggu kan.. *sedangkan risau kalo2 oang ospital yang call no aku*

nota kaki 3: pes time call polis oo.. cam cuak tapi actually operator yang jawab 2 suara baek kot.. cool lak.. aku jek gelabah lebey

nota kaki 4: tetiba rasa bangga ley tolong oang!! haha. ada sesape yang nak carik sukarelawan??

8 comments:

kEeP siLeNt said...

wow...hebat siot ko ngn zopor...ak bangga...leyh daftar g Padang...sila3...

aku said...

2 la pasal.. ngah pk ni nk g register ke x..

hihi

zureen-chan said...

tahniah wani n the geng~ hehe...

-J- said...

spe mamat yg exiden tu??
nmpk muka x??

NurulAtiqah said...

tapi yang kelakarlh wani mlm tu..yg kt bleh relaks2,buat lawak semua,tukar2 kasut lagi~~hahaha..tp siyes..rase cam pengalaman berharga~hehehehe

aku said...

zureen-chan: haha..tenkiu. agak2 ley dpt pingat hang tuah x cm ni??

aku said...

-J-: nampak.. oang 2 melayu.. tp mls nk tgk lama2 sbb ada pakcik2 yg dok tolong dia

so oang pompuan dok tepi2 sajok

aku said...

nurulAtiqah:

agak ar.. xley bla bla gelak kuat2..

adehhh.. msti mgsa eksiden 2 kck ati gilos.. hihi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails