Saturday, March 6, 2010

Nasib si Tukang Kasut

IPOH: Hanya kerana tidak berpuas hati dengan harga upah membaiki kasut ditawarkan, sekumpulan pelajar warga asing dari Universiti Teknologi Petronas (UTP) di Seri Iskandar, bertindak biadab apabila membelasah tukang kasut terbabit yang ketika itu sedang menjamu selera di sebuah restoran, malam kelmarin.

sumber: harian metro


rasanya ramai yang dah post pasal berita ni. so malas nak post full berita. kalau nak baca berita penoh korang klik je kat atas tu. inbox pon penoh pasal discuss benda ni kat GG mechy_jan07. dah-dah jangan kita plak yang dok gadoh pasal onar yang diorang wat. aku pon da kompius siapa salah bila baca discussion yang budak-budak ni post.


tapi kalau ikut sejarahnya.. memang agak problem. aku penah lalu depan blok v2 laki yang dekat cafe. time tu agak da tengah malam. budak-budak egypt ni ngah kalut nak mengangkat kereta *kalo korang perasan ada 1 kereta saga budak egypt ABY sumthing-sumthing* sebab sebelah tayar depan da masok longkang. siap panggil ramai-ramai kot nak tolong angkat sebab berat. takot ler tu kalau-kalau pak guard lalu. soalannya macam mana kereta tu ley masok longkang. aku assume samada bawak laju extreme sangat 0 ngah mabuk *tapi aku perasan gak la driver kereta tu selalu bawak laju*


farid & zakzouk~ eqyptian yang sangat baek penah aku kenal kat UTP

5 comments:

~kuyam~ said...

erk..ak kenal sapa pemilik ABY itu =.="

nway,farid mmg saangatt baik! dan juga bijak :D

-J- said...

zakzouk...
bilal surau foreigner v3...

Mohaimin_Ichi said...

oh
sore2 dia rupenye
haha,
mcm trademark da bile ak dengar.
haha

wani said...

kuyam: aah.. yg tinggi2 n kurus2 asanya drebar ABY tu.. farid mmg sgt berbudi-bahasa

zaki: zakzouk mmg agak beriman seket aku tengok kalo compare ngan yg laen2 yg aku knal~~

zureen-chan said...

yeahhh.. farid mmg baik, bijak, friendly..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails